Viihdeartistin peruspäivä on ainaista juhlaa?

Viihdeartistin arjen voisi helposti kuvitella olevan yhtä juhlaa, leppoisaa työtä, myöhäisiä aamuja ja luksushotelleja. Mukavat tulot takaavat varmasti myös mahdollisuuden nauttia elämästä. Totuus on kuitenkin usein toisenlainen ja pinnalla pysyminen vaatii raakaa työtä aamusta iltaan.

Suomen kokoisessa maassa artistit joutuvat taistelemaan paikastaan kärjessä ja yleisön suosiosta. Pelkkä esiintyminen iltakonsertissa ei riitä, päivät kuluvatkin usein markkinoiden ja taustatyötä tehden.

Arkista aherrusta

Monen esiintyvän artistin keikkakalenteri on täysi ja illat venyvät pitkiksi, moni kertoo ajavansa mielellään kotiin yömyöhälläkin sillä hotellielämään kyllästyy melko nopeasti. Tavallisen arjen rippeistä kiinni pitäminen on ensiarvoisen tärkeää jos on tarkoitus rakentaa pitkä ura. Illat harvemmin jatkuvat esiintymisen jälkeen, sillä seuraavana päivänä artistilla on edessä arki.

Päivisin artisti hoitaa julkisuuskuvaansa ja se onkin noussut viime vuosikymmenen aikana yhä tärkeämmäksi. Itsestään on pidettävä ääntä sosiaalisen median eri kanavissa, on annettava haastatteluja ja etsittävä uusia sponsoreita. Kaikkeen tähän kuluu päivän tunneista iso osa. Suosiota ei saavuteta helpolla ja pysyäkseen pinnalla on kehiteltävä aina jo uutta materiaalia, uusien biisien luominen ja niiden hiominen vaatii pitkiä rupeamia studiossa.

Harva artisti pystyy hoitamaan koko pakettiaan itse joten päivään kuuluu tapaamisia monien yhdyshenkilöiden kuten tuottajan ja pr-päällikön kanssa. Haastatteluissa ei voi laverrella mitä tahansa ja jokaisen julkisuuspaketti on tarkoin harkittu tuote.

Juhlimiset on tarkoitettu kuuntelijoille

Esiintymiset lavoilla ja laivoilla eivät tarkoita sitä, että artisti on mukana juhlimassa. Hän on siellä töissä, jotta kuuntelijat saavat nauttia ja juhlia. Pitkät illat, epäsäännöllinen rytmi ja päänkallistaminen toisinaan keikkabussin penkkiin syövät esiintyjää, itsestään on siis pidettävä hyvää huolta. Valvotut yöt näkyvät nopeasti keikkakunnossa ja ulkonäössä. Artisti tarvitseekin kaksin verroin enemmin lepoa kun siihen on mahdollisuus, jokainen mahdollinen vapaahetki antaa esiintyvälle taiteilijalle lisää keikkavuosia.